open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo Distrikta
Do sada deset puta osuđivan: Osumnjičenom za pokušaj ubistva u Brčkom određen pritvor
Osnovni sud Brčko distrikta, postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, odredio je jednomjesečni pritvor O. H. (32) zbog sumnje da je prije dva dana u brčanskom naselju Prutače hicima iz pištolja pokušao ubiti N. A.
12.03.2021. u 16:00
get url
text

Osumnjičenom, koji je deset puta osuđivan, uglavnom za imovinska i krivična djela s elementima nasilja, jednomjesečni pritvor određen je zbog opasnosti od bijega, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je u četvrtak O. H. zbog sumnje da je prethodnog dana u naselju Prutače pucao iz pištolja na N. A. u namjeri da ga liši života.

Sumnja se da je iz pištolja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne ozljede.

Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar, gdje je zadržan na liječenju. Događaju kvalificiranom kao pokušaj ubistva prethodila je kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili međusobni konflikt započet u Brčkom, naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.