open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Do kraja sedmice kiša, u ponedjeljak u višim područjima snijeg
Do kraja ove sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, u ponedjeljak kiša u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg.
31.03.2023. u 08:22
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

- U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Prvog dana vikenda se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i pet, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 14 stepeni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.