- Bariša Čolak (HDZBiH, op. a.), prvi zamjenik, rekao je da će rado učestvovati u radu, ali Sredoje Nović se ne javlja. Ja ne mogu sama sazvati sjednicu. Po Poslovniku o radu, saziva se u dogovoru sa zamjenicima – rekla je Alma Čolo, predsjedavajuća Interresorne radne grupe i zastupnica SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH.

VEZANI TEKST - Izborni zakon po Čovićevoj mjeri: Arijevci naprijed, ostali stoj

Čolo je istakla da nije sigurna da će se išta uspjeti uraditi dok Narodna skupština RS-a ne donese odluku kojom će promijeniti stav da ne učestvuju u radu institucija Bosne i Hercegovine.

- U srijedu je radni sastanak proširenog kolegija Zastupničkog doma koji je sazvao predsjedavajući doma Denis Zvizdić, pa ćemo vidjeti šta će se i tu dešavati – dodala je Čolo.

Interresorna radna grupa za izmjene iznornog zakonodavstva, nakon pauze u augustu, trebala je nastaviti sa radom posebno jer pred sobom ima puno posla. Došli su do "češljanja" osmog od 20 poglavlja Izbornog zakona BiH, a tek slijede najdelikatnije odredbe koje se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH i na Dom naroda Parlamenta BiH.

Na izmjenama Izbornog zakona BiH, te usklađivanjem zakona sa presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, insistira i međunarodna zajednica.