open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Do 12. augusta mladi mogu dostaviti planove za pokretanje biznisa
Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta te općine za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 maraka po poslovnom planu, imaju stanovnici općine do 35 godina starosti
23.07.2019. u 11:34
get url
text

Do 12. augusta traje Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih, koji je raspisala Općina Centar Sarajevo.  

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta te općine za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 maraka po poslovnom planu, imaju stanovnici općine do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na web stranici Općine Centar. U ovogodišnjem budžetu za tu namjenu planirane su 242.000 maraka, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.