open-navfaktor-logo
search
I to je moguće
Djevojka objavila račun iz bolnice u Americi: Naplatili su 40 dolara zbog plakanja
Youtuberica Camille Johnson iz New Yorka objavila je na Twitteru račun koji je jedna američka bolnica izdala njenoj sestri nakon pregleda.
19.05.2022. u 10:37
get url
text

I ništa u svemu ne bi bilo čudno da bolnica njenoj sestri nije naplatila 40 dolara zbog plakanja.

Camille je otkrila da njena sestra boluje od rijetke bolesti i bori se pronaći odgovarajuću njegu, piše nypost.com.

Tokom nedavne posjete bolnici sestru su, kaže, preplavile emocije jer se osjećala frustrirano i bespomoćno.

 

- Moja mlađa sestra se u posljednje vrijeme jako bori sa zdravljem i napokon je otišla kod ljekara. Naplatili su joj 40 dolara zbog plakanja - napisala je Camille uz fotografiju računa i dodala:

- Ima rijetku bolest, pa se jako bori pronaći njegu. Postala je emotivna jer se osjeća frustrirano i bespomoćno. Jedna suza i naplatili su joj 40 dolara bez provjeravanja zašto plače, bez pokušaja pomoći, bez bilo kakve procjene, recepta... – navela je Johnson.

 

Potom je označila američkog senatora Bernieja Sandersa.

- Više su joj naplatili plakanje nego procjenu vida, analizu hemoglobina, procjenu zdravstvenog rizika ili vađenja kapilarne krvi. Bernie Sanders, oduvijek sam ti željela reći da te volim. Možda ćeš vidjeti ovo - napisala je Camille.

Tvit je izazvao brojne reakcije. Jedna žena podijelila je da je njen devetogodišnji sin imao COVID-19 i ekstremno visoku temperaturu. Nakon posjete doktoru kako bi dobio adekvatne lijekove došao im je račun od 1.577 dolara.

Također, jedna korisnica Twittera ukazala je da su povećali "cijenu plakanja" i objavila kako je prošle godine ona iznosila 11 dolara.

 

Mnogi su se u komentarima složili da su upravo ovo razlozi zbog čega sve više ljudi u Americi ne traži medicinsku pomoć kada im je potrebna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.