Djevojčici 40 godina zatvora: Prijateljicu izbola nožem i ostavila je u šumi da umre

objavljeno: 06.02.2018. u 20:59

Morgan Geyser (15) osuđena je prija nekoliko dana na 40 godina zatvora za psihičke bolesnike.

Ona je 2014. godine s prijateljicom Anissom Weier (16) napala, izbola i umalo ubila prijateljicu Payton "Bellu" Lautner. Anissa Weier je ranije osuđena na 25 godina u ustanovi za psihičke bolesnike.

Ostavile su je u šumi kako bi umrla. U trenutku napada sve su tri djevojčice imale 12 godina, piše The Sun. Anissa je tada Morgan potaknula na napad. Morgan je prijateljicu ubola čak 19 puta. Izbola joj je ruke, noge i torzo.

Srećom, promašila je srčanu arteriju. Nakon što su bile uvjerene da je Bella mrtva, pobjegle su. Bella je uspjela doći do ruba šume i tamo ju je vidio biciklista koji je pozvao pomoć. Djevojčica je napad preživjela.

Prijateljice su Bellu napale jer su htjele umiriti Slendermana i prinijeti mu žrtvu. Slenderman je kreacija Erica Knudsena koja je postala viralna i vrlo popularna na internetu te se ubrzo oko nje stvorila čitava mitologija.

Morgan i Anissa su odgovornost prebacivale jedna na drugu, a šokirale su se kada su saznale da je Bella preživjela i da je sve ispričala policiji.

Geyser je prije izricanja presude počela plakati i molila je za oprost. Liječnici su joj dijagnosticirali šizofreniju. Iako je dvoje liječnika na kraju suđenja reklo da nije više opasna za svoju okolinu, jedan je upozorio da je još u jesen prošle godine rekla da čuje glasove.

Sudac suda u Wisconsinu Michael Bohren odlučio je Morgan dati maksimalnu kaznu zatvora s obzirom na njenu dob. Rekao je kako će je zatvoriti da zaštiti zajednicu.

Rekao je da Morgan ima dugu historiju bolesti i da predstavlja rizik za druge.