open-navfaktor-logo
search
Istraga otmice u TK
Djevojčicu držala u kući protiv njene volje, pod istragom i zbog zlostavljanja svojih kćerki
Policija Tuzlanskog kantona, radeći na rasvjetljavanju slučaja nestanka 13-godišnje djevojčice iz Živinica uhapsila je jednu osobu zbog sumnje da je protiv njene volje držala djevojčicu u svojoj kući.
14.09.2020. u 16:17
get url
text

Ajiša Mazić se, podsjetimo, vratila kući nakon 48 sati, ali je ostalo nejasno gdje je za to vrijeme bila.

Kako je prvobitno objavljeno, djevojčica je otpratila brata u školu, nakon čega se nije vratila kući.

Nakon 48-satne potrage, djevojčica se pojavila, da bi ispričala da je protiv njene volje bila zadržana u kući izvjesne Miraleme.

Ispostavilo se da je riječ o Miralemi Mujčinović (1978) iz Dubrava kod Živinica, koja je ranije prijavljivana zbog zlostavljanja svojih kćerki.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović potvrdio je Faktoru da je Miralemi Mujčinović na prijedlog tužilaštva određen jednomjesečni pritvor, a zbog sumnje da je počinila krivično djelo oduzimanje djeteta ili maloljetnika.

- Ona je Tužilaštvu predata 9. septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. To se odnosi na njene maloljetne kćerke u ranijem periodu kada su one bile maloljetne - kazao je Arnautović.

Mujčinović je djevojčicu zadržala u svojoj kući u periodu od 7. do 8. septembra, a motivi zbog kojih je to učinila još se utvrđuju.

Nakon što se "podigla frka" oko nestanka djevojčice, ostavila ju je u parku, nakon čega se djevojčica sama vratila kući.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.