open-navfaktor-logo
search
Prikupljena krv
Dječak stabilno: Policija rasvijetlila pokušaj ubistva 15-godišnjeg Omera, osumnjičeni uhapšen, pa pušten
Kriminalistička policija MUP-a Srednjobosanskog kantona rasvijetlila je pokušaj ubistva 15-godišnjeg Omera M. iz Viteza, koji je izboden nožem u subotu u mjestu Divjak u toj općini.
21.10.2020. u 14:47
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić, policiji je oko 02.45 sati prijavljeno da je na magistralnom putu M-5 u mjestu Divjak došlo do fizičkog napada nepoznatih osoba na dvojicu mladića, te da je jedan maloljetnik povrijeđen oštrim predmetom.

On je prevezen u bolnicu Nova Bila, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i podvrgnut je operaciji.

- Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici došli su do određenih saznanja o počiniocu, te su uhapsili D. G. (2000) iz Viteza. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzimaju se potrebne mjere i radnje - kazao je Hodžić.

Također, privedena je još jedna osoba zbog učestvovanja u tuči, koja je nakon krim-obrade puštena da se brani sa slobode.

Dežurni tužilac travničkog Kantonalnog tužilaštva slučaj je kvalifikovao kao pokušaj ubistva.

Iz te pravosudne institucije su nam potvrdili da je osumnjičeni D.G. (2000) ispitan pred postupajućim tužiocem na okolnosti počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

- Nakon što je ispitan, po naredbi tužioca pušten je na slobodu. Naredit će se biološko i medicinsko vještačenje, te će poduzeti i druge zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je počinjeno krivično djelo - kazali su nam iz Tužilaštva SBK.

Povrijeđeni dječak je nakon zbrinjavanja u bolnici u Novoj Bili, prevezen za Sarajevo, jer je gubio mnogo krvi. Građani su putem društvenih mreža dijelili apel da mu se pomogne, budući da je dječak nulta negativna krvna grupa, te je bio potreban veći broj dobrovoljnih davaoca.

Apeli su urodili plodom i osigurana je dovoljna količina krvi za dječaka.

Njegova majka Đula M. potvrdila je danas medijima da je on sada dobro i u stabilnom stanju i zahvalila se svima koji su se odazvali apelu.

Zvanično, motivi ovog napada nisu poznati, a nezvanično se iz istrage moglo čuti da su se u vozilu nalazila četiri mladića. Došavši u ovo mjesto, dvojica su izašla iz automobila, da bi ih u jednom trenutku iz mraka zaskočile dvije nepoznate osobe. Navodno su im pokušali iznuditi novac, da bi u jednom trenutku došlo do fizičkog obračuna, te potezanja noža na maloljetnika.

Istraga svih okolnosti slučaja je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.