open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Dječak preminuo nakon što su ga fizički maltretirali u školi
Dječak, identificiran kao Diego, je proglašen klinički mrtvim u utorak navečer uslijed posljedica povreda koje je zadobio tokom napada koji se dogodio 16. septembra
26.09.2019. u 17:11
get url
text
Diego
Diego

Trinaestogodišnjak iz Kalifornije je preminuo sedam dana nakon što su ga nasilnici udarili u školi.

Dječak, identificiran kao Diego, je proglašen klinički mrtvim u utorak navečer uslijed posljedica povreda koje je zadobio tokom napada koji se dogodio 16. septembra.

Snimak nastao mobitelom u školi Landmark u gradu Moreno Valley prikazuje dvojicu učenika kako napadaju Diega. Jedan od njih ga udara u lice, a zatim ga udara i drugi. Dječak je zatim pao i udario u betonski stub.

- Ured šerifa oblasti Riverside sa tugom obavještava da je 13-godišnja žrtva iz škole Landmark proglašena klinički mrtvom uslijed posljedica povreda koje je zadobila pri napadu koji se dogodio u ponedjeljak, 16. septembra – saopćeno je u srijedu.

Dječakova porodica planira donirati njegove organe kako bi "transformirali ovu tragediju u životni dar drugom djetetu", piše Daily Mail.

Trinaestogodišnji dječaci su uhapšeni zbog napada i trenutno se nalaze u pritvoru. Ostali učenici tvrde da je nasilje stalno prisutno u toj školi te da je i Diego maltretiran fizički i putem društvenih mreža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.