open-navfaktor-logo
search
Tragedija u SAD-u
Dječak preminuo igrajući ruski rulet, policija podiže optužbe za ubistvo
Policija Mississippija, u SAD-u, podigla je optužnicu za ubistvo nakon što je 12-godišnji dječak poginuo tokom igre ruskog ruleta.
29.11.2022. u 09:31
get url
text
Mississippi

Nestanak dječaka Markella Noaha u petak, 25. novembra, je prijavila njegova porodica oko tri sata ujutro, prema WAPT TV-u.

Policija i komšije pokrenuli su potragu. Dječakovo tijelo pronađeno je u napuštenoj kući na Audubon Placeu, u sjevernom predgrađu Jacksona, sa smrtonosnom ranom od vatrenog oružja, piše Unilad.

Zamjenik načelnika policijske uprave u Jacksonu Deric Hearn rekao je lokalnoj TV stanici WLBT da su se dječak i još dvoje djece iskrali iz svojih domova u petak ujutro kako bi odigrali rundu ruskog ruleta.

Dvojica maloljetnika su uhapšena zbog Noine smrti i sada se suočavaju s optužbama za ubistvo. Policija je privela i 21-godišnjaka kojeg tereti za saučesništvo nakon ubistva.

Independent je objavio da je član porodice otkrio da je Noah primio SMS u dva sata ujutro kada je nestao. Vlasti vjeruju da je nakon toga napustio svoj dom kako bi se sastao sa druga dva dječaka.

List navodi da je uprkos tome što je policija rekla javnosti da je dječak umro tokom runde ruleta, Noina porodica osporila da je 12-godišnjak zapravo igrao takvu igru.

Više detalja nije bilo, ali policija je saopćila da je istraga još u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.