Prilikom uručenja donacije ustanovljeno da ovaj mladi farmer zbog značajnog broja grla ima teškoće gdje smjestiti svoje ovce, navodi HO Merhamet Tuzla u saopćenju za javnost.

- Ponovo smo se obratili BH Telecomu i oni su odobrili najveći dio sredstava za izgradnju štale za smještaj ovaca u vlasništvu porodice Ibrahimović, na čemu se iskreno zahvaljujemo - kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

Štala je u međuvremenu izgrađena i već je u funkciji, čime je uveliko olakšan rad ovoj porodici.

- Ranije smo ovce držali u više drvenih šupa i pod nadstrešnicama, a sada su sve pod jednim krovom, u suhom i funkcionalnom objektu - ističe Amerov otac Ibrahim.

Zahvaljujući ovoj i ranijim donacijama, te trudu porodice Ibrahimović, njihovo stado sada ima više od 100 grla i već se ostvaruje dječakov san da postane najveći uzgajivač ovaca u tom kraju.

BH Telecom je još jednom pokazao veliku društvenu odgovornost, pružajući podršku različitim projektima, a Merhamet nastavlja pomagati povratnike u manji bh.entitet kako bi ostali na svojim imanjima, navodi se u saopćenju.