open-navfaktor-logo
search
Burno u Šibeniku
Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a: Roditelji se bune, u stranci kažu nije to kampanja
Je li normalno da preuzmete dijete u vrtiću, a u ruci mu poklon s logom stranke, pita se jedan roditelj djeteta koje ide u Dječji vrtić Drniš.
Denis Zeba
26.03.2021. u 12:39
get url
text

Njegovo dijete ga je dočekalo s plastičnom vrećicom u ruci. Unutra je bila uskrsna pogača, a na vrećici nije bilo deklaracije, samo naljepnica s logom HDZ-a i tekstom "Sretan Uskrs želi vam HDZ Šibensko - kninske županije".

- Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, ko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim "famoznog" loga. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakovala u ovo veselo doba pandemije. Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate šta vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak - govori revoltirani roditelj. 

Dječji vrtići kao odgojno-obrazovne ustanove podliježu strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju higijenske standarde vezane za hranu i prehranu djece, pa se tako hrana bez deklaracije, jasno istaknutog roka trajanja i sastava ne smije unositi. 

 - U predblagdansko vrijeme prihvatamo sve donacije, bez obzira ko je donator. Ta donacija je napravljena jutros - govori direktorica Niveska Vlaić.

Na uput zna li da se roditelji bude zbog naljepnice ali i nedostatka deklaracije, kratko je odgovorila:

- Roditelji imaju mogućnost žaliti se, naravno. 

Šef drniškog ogranka HDZ-a, tamošnji gradonačelnik ali i zastupnik u Saboru, Josip Begonja, tvrdi da je odmah provjerio gdje je donacija obavljena te ko je donirao.

- Odlučno se ograđujemo od toga. To nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ - a. Dobio sam slike toga, ali koliko sam vidio iskrižana je naljepnica s logom - rekao je Begonja, piše 24sata.hr. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.