- Policijska stanica (PS) Zapad, oko 11.45 sati, zaprimila je prijavu da je u Tuzli u ulici Hasana Kikića, u blizini osnovne škole, od strane nepoznatog lica fizički napadnut S.A. (65) iz Tuzle koji je tom prilikom zadobio povrede zbog kojih je upućen u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Hitna pomoć je povrijeđenog muškarca uputila na liječene u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla.

- Pacijent inicijala S. A.(65) obrađen je na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju, upuće je na dodatnu dijagnostiku na Kliniku za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla - kaže Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a.

Nakon zaprimanja prijave, dodaju iz MUP-a, na mjesto događaja izašli su policijski službenici PS Zapad koji su pronašli i identifikovali lice koje se najvjerovatnije dovodi u vezu sa navedenim događajem.

- O događaju će u zakonski predviđenom roku biti obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj - navode iz policije.