open-navfaktor-logo
search
Otrovani na Hvaru
Djeca se u bolnici bore za život: "Nikad nismo vidjeli ovako teško trovanje"
Svi liječnici i sestre koji nisu bili na poslu, došli su u bolnicu van radnog vremena, ovdje nas je more liječnika i sestara koji radimo s djecom kako bismo ih spasili, rekla je docentica Unić
13.08.2019. u 15:38
get url
text

Docentica Ivana Unić s Klinike za pedijatriju KBC-a Split u razgovoru za Index rekla je da su djeca koja su dovezena s Hvara u životnoj opasnosti i da su zbog njihovog iznimno teškog stanja, u bolnicu pozvani i liječnici i medicinske sestre koji su u tom trenu bili slobodni i kod kuće.

Radi se o dvoje djece, jedno ima 14 godina, a drugo osam.

- Situacija je iznimno teška, još se obavlja dijagnostika, radi se sve kako bismo spasili djecu koja su životno ugrožena. Sumnjamo na trovanje, ali ne možemo reći je li u pitanju hrana ili što drugo. Na osnovu svih dosadašnjih trovanja koja smo vidjeli, možemo reći da dosad još nismo vidjeli ovako teško trovanje s tako teškom kliničkom slikom. Svi liječnici i sestre koji nisu bili na poslu, došli su u bolnicu van radnog vremena, ovdje nas je more liječnika i sestara koji radimo s djecom kako bismo ih spasili - rekla je za Index docentica Unić.

Dodala je i kako se čula s kolegama sa Zarazne te da je dvoje odraslih koji su također dovezeni s Hvara, izvan životne opasnosti.

- Oni su trenutno u dobrom stanju - kazala je docentica Unić za Index.

Podsjetimo, danas je na brodu kod Hvara preminuo strani državljanin.

Kako je saopćila splitsko-dalmatinska policija, na brodu je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, među kojima i dvoje djece. Kako se saznaje od policije, sumnja se na trovanje hranom.

Portal Dalmacija Danas javlja da se radi o Italijanima. Muškarac je preminuo prije dolaska hitne, dok je dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom na Odjel pedijatrije splitske bolnice. Helikopter se kasnije vratio po još dvije osobe koje su se osjećale loše te ih prebacio na Odjel zarazne bolesti splitske bolnice. Navodno se radi o članovima iste porodice.

Kako Index saznaje od izvora, preminuli muškarac i četiri osobe koje su u teškom stanju prevezene u bolnicu nisu jučer jeli na brodu. Jučer navečer večerali su u jednom poznatom restoranu na Hvaru. Jeli su školjke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.