open-navfaktor-logo
search
Drugačija atmosfera
Djeca pjevala s premijerom i ministrom u Vladi BPK
Djeca su razgovarala o svojim pravima sa premijerom i ministrom obrazovanja BPK-a
04.10.2018. u 17:35
get url
text

Obilježavanje Nedjelje djeteta nastavljeno je na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, gdje su o svojim pravima i obavezama djeca danas razgovarala sa kantonalnim zvaničnicima.

U sali za sjednice Vlade BPK Goražde danas drugačija slika - umjesto premijera i ministara, "glavnu riječ" vodili su najmlađi iz goraždanskih vrtića "Sunce", "SOS Kinderdorf" i parka "Plavi cvijet".

Odgajateljica iz vrtića "SOS Kinderdorf" Emina Selimović napominje da su posjete Vladi BPK Goražde i gradskoj upravi već tradicionalne povodom Nedjelje djeteta.

- I ovog puta smo imali baš lijepu i ugodnu atmosferu, djeca su razgovarala o svojim pravima sa premijerom i ministrom obrazovanja BPK-a, pa čak su i zapjevali. Kroz redovne aktivnosti sa djecom učimo o njihovim pravima, ali nikada ne zaboravljamo i njihove obaveze. Naša je obaveza da im stvorimo što bolje uslove, da rastu sretno u slobodi. Nastojimo od njih napraviti velike ljude jer oni su naša budućnost i kako mi to kažemo, vojska najjača - kazala je Selimović.

Premijeru BPK Emiru Okoviću i resornom ministru Damiru Žugi djeca su uručila crteže koje su sami napravili, a zauzvrat na poklon dobili slatkiše.

- Obično u ovoj sali se bavimo nekim teškim temama, a ovdje je danas vladala pjesma i nadam se da će to biti neka poruka svima nama. Ponosni smo na naše odgojno-obrazovne ustanove koje rade sa djecom i ispunjavaju svoju misiju a na nama je da im stvorimo dobre uslove – rekao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.