open-navfaktor-logo
search
Polaznici Brainobraina
Djeca iz Tuzle uspješna u konkurenciji 20 hiljada vršnjaka iz 84 zemlje
Djeca koja pohađaju Brainobrain centar u Tuzli, u konkurenciji više 20 hiljada mališana iz 84 zemlje svijeta, osvojila su dvije šampionske titule, pet zlatnih i šest srebrnih medalja na online takmičenju iz mentalne aritmetike. Njima je pehare, medalje i diplome, koji su pristigli iz Indije, na prijemu u Gradskoj upravi Tuzla, danas uručio gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.
18.04.2023. u 15:56
get url
text
Dodjela priznanja u Gradskoj upravi

Brainobrain je program učenja za djecu od četiri do 14 godina, u sklopu kojeg djeca uz pomoć abakusa i mentalne kartice rješavaju zadatke iz sabiranja, oduzimanja, množenja i dijeljenja, uče engleski jezik i usvajaju znanja putem čula sluha, vida i dodira.

- Čestitam djeci, njihovim trenericama i roditeljima, jer svi znamo koliko odricanja i truda zahtijeva od cijele porodice postizanje ovakvog uspjeha. Vi ćete vjerovatno i u budućnosti nastaviti dolaziti kod nas kao profesionalci i naučnici - rekao, je između ostalog, gradonačelnik Lugavić.

Inače, šampioni svijeta postali su Emin Avdagić i Iman Mušanović, zlatne medalje su osvojili Emir Bojić, Leo Husić, Una Mešković, Adi Zulfić, Erna Topić, a srebrne Amila Ustavdić, Namik Mehanović, Tamara Sulejmanović, Asja Zulić, Zlatan Hajdarhodžić i Kenjiro Kenan, a za njihov uspjeh najzaslužnije su trenirice Fata Zilić i Alma Ćorić.

Trenerica Fata Zilić kaže da su ovi sjajni rezultati ogladalo zajedničkog rada trenirica i djece.

Šampion Emin Avdagić kaže da se za takmičenje pripremao godinu dana.

- Najteže mi je bilo računanje i dijeljenje. Nakon što sam osvojio titulu bio sam sretan, kao i moji roditelji i prijatelji - kaže šampion Emin Avdagić.

Emir Bojić koji je na takmičenju osvojio zlatnu medalju, kaže da se nije predugo pripremao te da tokom vježbanja imao i bolje rezultate nego na takmičenju.

- Kada sam saznao da sam osvojio medalju bio sam veoma sretan, kao i moji roditelji - kaže Emir Bojić.

Namik Mehanović na takmičenju je osvojio srebrnu medalju. Nije se, kako kaže, predugo pripremao, a na takmičenju mu je bilo teško rješavati test na kompjuteru.

- Ovo mi je prvo svjetsko takmičenje i bio sam veoma iznenađen kada sam saznao da sam uspio osvojiti medalju. Nisam to očekivao, jer sam mislio da će djeca iz Indije biti uspješnija - kaže Namik Mehanović.

Brainobrain program se implementira već 18 godina u cijelom svijetu u 975 centara za obuku, a pohađalo ga je više od dva miliona djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.