Dječaci iz BiH u Zagrebu pratili veliki derbi između Dinama i Hajduka

objavljeno: 19.02.2018. u 18:44

Mladi fudbaleri NK Bubamara Travnik, NK Vlašić Turbe, NK Sport Prevent Bugojno te HNK Kupres proteklog vikenda boravili su prijestolnici Hrvatske gdje su imali priliku i gledati sa tribina Maksimira derbi između Dinama i Hajduka (0:1).

Ukupno 47 dječaka iz pomenutih klubova imali su priliku posjetiti Zagreb, ZOO vrt, prostorije GNK Dinamo, stvarati nova prijateljstva, te odigrati i prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Dinama.

Kao organizator posjete Zagrebu, trener NK Bubamara, te koordinator i skaut Dinama za BiH, Salih Salihović je kazao da je sve prošlo u najboljem redu, a zahvalio se i ljudima iz Dinama na gostoprimstvu.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim svim prijateljima, trenerima iz Dinama na pozivu, gostoprimstvu, uslovima koje smo imali u Zagreb. Za naše dječake ovo je jedno veoma lijepo iskustvo, stekli su nova prijateljstva i iskustva. Imali su priliku da igraju protiv najboljih dječaka u Hrvatskoj, te da gledaju derbi utakmicu između Dinama i Hajduka - rekao je Salih Salihović.