open-navfaktor-logo
search
Sofia Sanchez de Betak
Dizajnerica brenda "Mango" savjetuje: Pet ključnih komada i tri haljine koje žena treba imati
Nekoliko godina dizajnerica Sofia Sanchez de Betak, vlasnica brenda Chufy, i poznati high street brend Mango dijele strast prema modi u nizu kreativnih projekata. Najnoviji je capsule kolekcija posvećena svijetu haljina.
11.05.2021. u 09:38
get url
text

Kao umjetnička direktorica, savjetnica i dizajnerica, Sofia Sanchez de Betak kreirala je capsule kolekciju Chufy x Mango stvarajući idealnu ljetnu garderobu koja se sastoji isključivo od haljina.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giuliva Heritage (@giulivaheritage)

Poznata po kreiranju kozmopolitske, luksuzne i boemske mode, kolekcijom se protežu Sofijina prirodna elegancija te putovanje kroz nomadsku i šarenu garderobu.
Odrasla u Argentini, od malih nogu bila je okružena modom zahvaljujući ocu Alexandreu de Betaku, kralju dizajna catwalka.

S istančanom elegancijom i ukusom, proputovala cijeli svijet, a neovisna mlada žena i filantropkinja ima brojne uloge - kao umjetnička direktorica, ambasadorica Manga, influencerica, a od 2017. godine i dizajnerica svog brenda.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Styleograph (@thestyleograph)

Prema njenom mišljenju, pet ključnih komada koje bi svaka žena, bez obzira na stil, morala imati u ormaru su: dobar par traperica, kožna jakna koja se lako kombinira s različitim stajlinzima, lijepa haljina, par udobnih čizama, oversized tunika koja doslovno ide na sve.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Psychology of Fashion (@thepsychologyoffashion)

Za Sofiju besprijekorna haljina mora biti udobna, ali istovremeno izazovna i seksi, pomalo prozirna, šarena, a opet diskretna. Osim toga, mora biti nosiva u bilo kojoj prilici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Styleograph (@thestyleograph)

Sofija smatra da svaka žena u ormaru mora imati ova tri modela: haljinu u kojoj možete plesati cijeli dan, haljinu u kojoj možete plesati cijelu noć i haljinu dovoljno udobnu da u njoj i odrijemate poslijepodne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.