navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sa svjetskih pista

Dizajnerica Aida Korman otkrila modne trendove za predstojeće jesen i zimu

Analizirajući ono što su do sada ponudili najveći brendovi na svjetskim modnim pistama, Aida Korman, bosanskohercegovačka modna dizajnerica, pojasnila je šta će se to nositi tokom predstojećih jeseni i zime.

Objavljeno: 07.09.2022. u 18:46
get url
text

Prema njenim riječima, u novoj sezoni dominirat će zelena, fuksija, ali i smeđa viski boja.

Aida Korman

- Bijela potkošulja, odnosno atletska majica, vraća se ponovo u modu, a prisutna je u skoro svim kolekcijama i može se kombinirati na razne načine. I korzeti su opet u modi, često u nekim sportskim varijantama, a nosit će se ispod košulja ili nekog drugog odjevnog predmeta. Bejzik i klasični komadi također, će biti prisutni, ali i želja za eksperimentisanjem, koja će se ogledati na razne načine, od provratka čizama iz 70-ih godina prošlog stoljeća i platformi, banana tašne, do velikih maksi kaputa ukrašenih sintetičkim krznom, velikih kardigana u koje se možete umotati, ali i mikro mini skuknje, šarenih čarapa i kravate – kaže Korman.

 

U sezoni jesen i zima 2022/2023. godine ponovo možemo očekivati povratak mnogima omiljenog škotskog kariranog uzorka i to bukvalno, dodaje Korman, za sve komade odjeće, od kaputa, blejzera, suknji, hlača.

Također, jedan od bitnijih modnih trendova za nadolazeće mjesece su i komadi od ručno rađenog pletiva.

 

- I dalje je akcenat na ručnom radu, odnosno komadima izrađenim ručno, poput pletenog džempera sa suknjom od nekog elegantnog materijala. Dakle, puno će biti kontrasta. Također, želim dodati da će i šljokičasti materijali biti u modi, ali ovog puta i u dnevnim odjevnim varijantama – navela je Korman.