open-navfaktor-logo
search
Opasnost od ponavljanja
Divljao po cesti i povrijedio policajce: Tužilaštvo traži pritvor za Jasmina Bajića
Bajić je uhapšen jučer, nakon što je u ranim jutarnjim satima izazvao haos na cesti od Ilidže do Pazarića, gdje je, nakon potjere, udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS, od kojih jedan teže
24.05.2019. u 13:12
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Općinskog suda određivanje jednomjesečnog pritvora 19-godišnjem Jasminu Bajiću, koji je osumnjičen za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo - kazala je Bavčić. 

Bajić je uhapšen jučer, nakon što je u ranim jutarnjim satima izazvao haos na cesti od Ilidže do Pazarića, gdje je, nakon potjere, udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS, od kojih jedan teže. 

On je najprije oko 3.30 skrivio udes na području općine Novi Grad, te umjesto da se zaustavi, pobjegao s mjesta nezgode.

Policija ga je bezuspješno pokušala zaustaviti na Ilidži, nakon čega je krenula u potjeru za njim, da bi se on dolaskom u naselje Pazarić namjerno zabio u policijsko vozilo, koje se prevrnulo i udarilo u ogradu.

{$galerijaFotografija}

Nedugo potom i sam je automobilom sletio s ceste, te se "nasukao" na zemljani nasip, nakon čega je uhapšen.

Nesreća u Hadžićima 23.05.2019.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.