open-navfaktor-logo
search
Podrška zločincu
Disciplinski postupak: Oglasio se Fudbalski savez BiH u "slučaju Praljak"
Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona, poručili su iz Saveza
02.12.2019. u 15:52
get url
text

Nogometni / Fudbalski savez Bosne i Hecegovine oglasio se nakon incidenta na utakmici 18. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada je utakmica Široki Brijeg - Zvijezda 09 prekinuta na sedam minuta, jer su navijači domaćeg tima istakli transparent podrške i fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. 

- Administracija FSBiH prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi FSBiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, FSBiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi FSBiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona. FSBiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz bh. kuće fudbala. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.