open-navfaktor-logo
search
Nisu nadležni
Disciplinska komisija FSBiH očitovala se o prijavi Pilava protiv bivšeg delegata na PLBiH
Izvršni direktor Sektora za sport Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elmir Pilav podnio je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv Alibašić Suvada, bivšeg delegata na Premijer ligi BiH.
07.09.2020. u 10:08
get url
text

Disciplinska komisija krovne kuće bh. fudbala donijela je zaključak da nije nadležna za rješavanje ovog predmeta, kojeg je prepustila "disciplincima" na federalnom Savezu.

VEZANI TEKST - Zakon jednoumlja: Elmir Pilav podnio disciplinsku prijavu protiv bivšeg delegata PLBiH

Podsjetimo, Elmir Pilav je podnio disciplinsku prijavu protiv Suvada Alibašića, bivpeg delegata na Premijer ligi BiH, a na čije mjesto je došao Berin Pilav, brat izvršnog direkora za sport u FSBiH, o čemu je Faktor ranije pisao.

- Dana 13. jula 2020. godine, Alibašić Suvad je podnio Zahtjev za preispitivanje Odluke Komiteta za takmičenje u vezi sa skidanjem imenovanog sa liste delegata BHT PLBiH (sezona koja je počela proteklog vikenda ima drugog sponzora, op. a.), te isti naslovio na predsjednika FSBiH, potpredsjednika FSBiH, članove Izvršnog odbora FSBiH, generalnog sekretara FSBiH i Komitet za takmičenje FSBiH, kojim zahtjevom je na krajnje dolozan i maliciozan način informisanja pokušao dovesti u zabludu članove tijela i organa Saveza, kao i administracije, čime je nanio nemjerljivu štetu i povredu časti i ugleda kako meni, tako i mojoj porodici, ali indirektno i FSBiH u cjelini - piše u obrazloženju zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka kojeg je podnio Elmir Pilav, a koji je protokolisan 20. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.