open-navfaktor-logo
search
Legenda Rome
Dirljivo oproštajno pismo Danielea De Rossija
On je na kraju pisma pozvao sve navijači da ljutnju sada ostave po strani, da se ujedine i da daju igračima vjetar u leđa
25.05.2019. u 20:43
get url
text

Daniele De Rossi napisao je dirljivo otvoreno pismo uoči posljednjeg meča u dresu Rome.

Nedjeljna utakmica protiv Parme obilježit će njegov kraj na Olimpicu, a možda i završetak igračke karijere.

De Rossi je legenda kluba, omiljen je među navijačima Rome, prije svega što je bez razmišljanja godinama odbijao ponude drugih klubova.

Italijanski fudbaler je pozvao navijače da zbog njegovog odlaska ne iskaljuju bijes na predsjednika Rome Jamesa Pallottu i ostale čelnika kluba sa Olimpica.

Kapiten Rimljana je zvahvalio svima koje je upoznao u Romi. Od porodice Sensi, preko predsjednika Pallotte, do svih žena i muškrarac koji rade u klubu, trenerima koji su ga vodili, a od svakog je naučio nešto važno, medicinskom osoblju, a posebno saigračima.

- Oni su mi poput porodice i svakodnevni život iz svlačionice će mi najviše nedostajati - piše, između ostalog, De Rossi.

- Hvala Francescu (Tottiju op.a.). Primio sam kapitensku traku koju nosim iz ruku brata, velikog kapitena i najnevjerovatnijeg igrača kojeg sam ikada vidio u ovom dresu. Vraćam traku s poštovanjem Alessandru (Florenziju). Još jedan brat koji će biti jednako vrijedan - dodaje De Rossi.

On je na kraju pisma pozvao sve navijači da ljutnju sada ostave po strani, da se ujedine i da daju igračima vjetar u leđa, kako bi gurali jedinu stvar do koje im je stalo, stvar koja je iznad svega, a to je Roma.

- Niko te više neće voljeti nego ja. Doviđenja - stoji u pismu koje je potpisao Daniele De Rossi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.