Inicijativa zastupnice

Direktorima onemogućiti ličnu promociju novcem građana, vrijedi li ovo i za Fortu?

Objavljeno: 01.11.2019. u 21:32

Podsjećamo zastupnicu Dizdarević, da je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto njen stranački kolega, koji često "zagrabi“ u budžetsku seharu, kako bi promovirao svoje aktivnosti, kao i aktivnosti kantonalnih ministara, putem društvenih mreža

Neira Dizdarevicć, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, podnijela je inicijativu Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvu pravde i uprave da izmijene pravni okvir koji direktorima javnih preduzeća i ustanova omogućava plaćanje intervjua u printanim i elektronskim medijima na način da se ta praksa zaustavi.

-Direktorima javnih preduzeća onemogućiti ličnu promociju novcem građana- poruka je zastupnice Dizdarević.  

Inicijativu zastupnice Dizdarević, promatrano iz ugla građana- poreskih obveznika, čijim novcima se obilato koriste direktori javnih preduzeća plaćajući svoju ličnu promociju, svakako treba pozdraviti.  

Za očekivati je da zastupnica Dizdarević, svoju inicijativu u budućnosti proširi i na Vladu KS gdje premijer Edin Forto, inače njen stranački kolega,  često "zagrabi“ u budžetsku seharu, kako bi promovirao svoje , kao i aktivnosti kantonalnih ministara naročito iz njegove stranke, putem društvenih mreža.

VEZANI TEKSTForto objašnjavao zašto je "šestorka" na Facebooku spiskala novac građana

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije