Nedjelja, 03.03.2024.
h

Direktorica Stručne službe AMUS-a: Kupujemo zgradu početkom naredne godine

Već u prvoj polovini naredne godine AMUS (Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH) trebala bi imati vlastiti prostor. Naime, još u martu, na Skupštini ovog udruženja, pokrenuto je pitanje rješenja smještaja AMUS-a, odnosno kupovine odgovarajuće zgrade.

- Prvo smo ispitali tržište i pozvali agencije za nekretnine da nam ponude poslovne prostore u u skladu sa našim potrebama. Javilo nam se nekoliko tih agencija koje su nam ponudile prostore od 200.000 - 500.000, ali one nisu zadovoljavale sve kriterije. Poslije Nove godine objavit ćemo tenderski poziv, a potom zakazati Skupšinu, jer tu nekretninu planiramo kupiti u prvoj polovini iduće godine, da ne plaćamo kiriju bespotrebno. Kupovinu smo predvidjeli poslovnim planom za 2017. godinu - kaže Lejla Trnčić, generalna direktorica Stručne službe AMUS-a.

Ona je, između ostalog, još rekla:

- Vlastiti poslovni prostor je kapital AMUS-a, reprezent jedne stabilne kolektivne organizacije. Sredstva za nabavku kvalitetnog, funkcionalnog i reprezentativnog prostora iznose 850.000 KM i bila bi finansirana dijelom kreditom, a dijelom iz tekućih sredstava AMUS-a. Rata kredita neće prelaziti iznos našeg trenutnog mjesečnog zakupa, što znači da autori ni u kojem slučaju neće trpjeti prilikom redovnih isplata autorskih naknada, koje im pripadaju i koje im AMUS isplaćuje.

(D. ZEBA/Faktor.ba)

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Najnovije Najčitanije Na vrh