open-navfaktor-logo
search
Priznao djelo
Direktor škole u Omarskoj tražio 2.000 KM mita
Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Omarske Vedran Starčević priznao je da je počinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, za koje je osumnjičen.
11.12.2020. u 15:25
get url
text

On je jučer uhapšen u operativnoj akciji "Erato" koju su realizovali pripadnici MUP-a RS-a u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Tužilaštva RS-a. Ddanas je ispitan u prostorijama ovog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

- Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih djela, u prisustvu svog branioca, osumnjičeni je priznao krivična djela za koja se sumnjiči, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, jer nisu postojali zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora - saopćeno je danas iz tužilaštva.

Sumnjiči se da je jučer u svojstvu direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Omarske učinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja na način da je od radnice ove škole, zaposlene na određeno vrijeme, zahtijevao  2.000 KM od čega je primio 1.000 KM, a preostali iznos trebao je da primi do marta 2021. godine, a sve u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja pribavi sebi ili drugima protivpravnu imovinsku korist. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.