U sporazumu, koji je je prihvatio Okružni sud u Banjoj Luci, Starčević je priznao krivicu, a predviđena je uvjetna osuda, te ako u u periodu od dvije godine ponovi krivična djela bit će osuđen na osam mjeseci zatvora.

Izrečena mu je i novčana kazna od 5.000 KM, kao i mjera bezbjednosti u vidu zabrane obavljanja dužnosti direktora bilo koje obrazovne ustanove na pet godina.

Starčević je danas u sudnici izrazio kajanje zbog počinjenih krivičnih djela. Izricanje presude zakazano je za četvrtak.

Optužnica Tužilaštva RS-a teretila ga je da je krajem prošle godine od radnice škole Aleksandre B. koja je bila zaposlena kao "zamjenska učiteljica" sa ugovorom na određeno vrijeme, tražio i primio mito kako bi je zadržao na radnom mjestu.

- Izjavio je da će se svim silama boriti da je zadrži na radnom mjestu, te da ona u ugovornom periodu može zaraditi 30.000 KM, a da njemu treba dati 2.000 KM koje nisu za njega, nego nekog drugog - navodi se u optužnici.

Nakon toga joj je ponudio da ukupan iznos plati u dvije rate, a prvo je primio 1.000 KM označenih novčanica, dok je preostali iznos trebalo da primi do marta 2021. godine.

Uhapšen je 10. decembra prošle godine u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Tužilaštva RS-a.