open-navfaktor-logo
search
Grand Slam
Direktor Roland Garrosa: Ambiciozni smo i optimistični
Direktor teniskog Grand Slam turnira u pariškom Roland Garrosu Guy Forget izjavio je u nedjelju da se naporno radi na izbjegavanju moguće kolizije s terminom US Opena te da su u njegovoj ekipi "ambiciozni i optimistični" glede održavanja ovogodišnjeg izdanja.
24.05.2020. u 14:54
get url
text

Grand Slam turnir na pariškoj crvenoj zemlji trebao je prema originalnom rasporedu započeti ove nedjelje, ali je zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa odgođen i premješten u rujanski termin s početkom 20. septembra, samo sedam dana nakon finala US Opena.

No, kako je stanje u Sjedinjenim Američkim Državama još uvijek vrlo ozbiljno, a New York jedan od najteže pogođenih gradova u svijetu, ostaje otvorenim pitanje odigravanja turnira koji je u teniskom kalendaru zauzimao posljednje mjesto među Grand Slam takmičenjima.

Ove je godine Australian Open jedini od četiri najveća turnira na svijetu na kojem smo saznali pobjednike. Wimbledon je pred nalerom koronavirusa prvi put nakon Drugog svjetskog rata otkazan, a Roland Garros se nada održavanju u jesenskom terminu. Iz Francuskog teniskog saveza (FFT) su u nedjelju poručili da tijesno surađuju s Međunarodnim teniskom federacijom (ITF), Udrugom teniskih profesionalaca (ATP) i Ženskom teniskom udrugom (WTA) na reviziji kalendara za ono što je preostalo od ove sezone prekinute početkom ožujka.

- Najvjerojatnije ćemo imati turnir između kraja septembra i početka oktobra. Još uvijek nema službene potvrde. Tijesno sarađujemo sa svim organizacijama na globalnoj objavi kako bi trebao izgledati kalendar do kraja godine - izjavio je Guy Forget te dodao:

- Puno je upitnika. New York je više pogođen koronavirusom nego Francuska. Imaju i mnogo organizacijskih problema. Sredinom lipnja bi trebali objaviti što će se dogoditi s US Openom.

Forget je izrazio optimizam što se tiče turnira kojem je na čelu i koji bi se ove godine trebao pridružiti preostalima iz "velike četvorke" s novim pokretnim krovom nad glavnim stadionom Philippe Chatrier.

- Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati u nadolazećim mjesecima. Prilagodit ćemo se onome što će vlada propisati. Moramo biti ambiciozni i optimistični - zaključio je Forget, prenosi Fena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.