open-navfaktor-logo
search
Tenzije
Direktor policije: Na dan izbora u Crnoj Gori planirani neredi
Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović upozorio je da su na dan izbora u toj zemlji planirani incidenti i nemiri.
26.08.2020. u 12:35
get url
text

On je kazao da policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na sami dan parlamentarnih izbora.

- Naša saznanja ukazuju na to da ova lica preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red - kazao je on.

Veljović je upozorio da će policija u svim gradovima odlučno i odgovorno postupati, kao i da će svi počinioci nereda odgovarati pred zakonom.

- Oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazivati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise, bit će spriječeni i snosit će odgovornost. Pozivam građane da svi zajedno podijelimo odgovornost i sačuvamo građanske i civilizacijske vrijednosti društvene zajednice kao zajedničko dobro i interes svakog pojedinca i porodice - kazao je Veljović.

U Crnoj Gori se 30. avgusta održavaju parlamentarni i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.