open-navfaktor-logo
search
I Krajinagroup traži odgodu
Direktor MGM Farm: Tražili smo dodatnih 48 sati za potpisivanje ugovora, čekamo odluku Vlade FBiH
Kompanija Krajinagroup iz Banje Luke zatražila je dodatnih 48 sati za potpisivanje ugovora o nabavci vakcina za Federaciju BiH, nakon što je to tražio i dobavljač MGM Farm iz Kaknja, potvrđeno nam je u Vladi Federacije BiH.
15.03.2021. u 13:19
get url
text

Da li će im taj zahtjev biti odobren, znat će se danas do 16 sati, rečeno nam je.

- Možemo samo reći da je nakon MGM Farm iz Kakanja, odgodu potpisivanja ugovora o nabavci vakcina zatražila i Krajinagroup iz Banje Luke. Da li će im to biti odobreno i drugi detalji, znat će se danas do 16 sati - kratko nam je rečeno u Vladi FBiH.

Mensur Mušija, vlasnik firme MGM Farm Kakanj, za Faktor je objasnio zašto je zatraženo još 48 sati za potpisivanje ugovora. 

- S obzirom na to kakva je zainteresiranost javnosti i medija da mi ne želimo da sve završimo za dan, od petka na subotu da sve bude riješeno. Uzeli smo sebi vremena jer ne želimo da ikoga glava zaboli od ovog posla - rekao nam je Mušija podsjećajući da bi oni za Federaciju nabavili rusku vakcinu Sputnik V. 

Dodaje kako još čekaju odgovor Vlade FBiH na njihov zahtjev. 

- Čekamo odluku Vlade FBiH jer nama je u petak javljeno da trebamo u subotu potpisati. Znate, nije ovo posao od 20 KM, pa ono: "Može se završiti pa šta bude". Mi smo u petak dobili mail od Zavoda za javno zdravstvo FBiH da im dostavimo dokumentaciju u subotu i da se potpiše ugovor. To je prekratko. Evo mi smo zatražili dodatnih 48 sati, pa vidjet ćemo - rekao nam je Mušija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.