open-navfaktor-logo
search
Čekajući naredbu
Direktor GRAS-a saznao iz medija da počinju raditi, još ne zna kako će prevoziti putnike, šta će biti sa kuponima iz marta
Od petka, 15. maja, planirano je ponovno pokretanje javnog prijevoza Federaciji BiH, pa će i GRAS-ova vozila ponovo kružiti u Sarajevu.
13.05.2020. u 10:50
get url
text

Vršilac dužnosti direktora GRAS-a Jakub Kubur kazao je da je za odobrenje o ponovnom odvijanju saobraćaja saznao iz medija, a da će se tek danas dogovoriti u Štabu civilne zaštite KS na koji način će se odvijati gradski saobraćaj.

- Zna se da razmak između putnika u vozilima GRAS-a mora biti 1,5 metara. Za sjedenje je predviđeno svako drugo mjesto u vozilu, a ostale detalje oko broja putnika u vozilima, na koji način će ulaziti i izlaziti iz vozila, koliko će biti konduktera, tek danas trebamo utvrditi na sastanku - rekao nam je Kubur.

 Ako se putnici budu pridržavali mjera koje se odrede, ne bi trebalo biti problema, ali ako to ne shvate ozbiljno, bojimo se da će biti velikih problema u odvijanju gradskog saobraćaja, smatra Kubur.

- Putnici će moći kupiti karte na trafikama i GRAS-ovim prodajnim mjestima. Hoće li od petka važiti mjesečni kuponi koje su za mart kupili đaci, studenti, penzioneri i ostali - najvjerovatnije hoće, ali o tome se još trebamo dogovoriti. Ti putnici su kupili mjesečne kupone u martu, a vozili su se samo pola mjeseca i trebalo bi im omogućiti da im važe do početka juna – kaže Kubur

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.