open-navfaktor-logo
search
Obići će više gradova
Direktor Generalne direkcije vakufa Turske u posjeti BiH: Najavljeni novi projekti
Direktor Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burhan Ersoy stigao je u posjetu Bosni i Hercegovini gdje će boraviti od 10. do 13. juna.
10.06.2021. u 10:49
get url
text

Ersoy je danas posjetio ambasadu Republike Turske u BiH gdje se sastao sa ambasadorom Sadikom Baburom Girginom.

- Kao što znate, zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila čitav svijet nismo bili u mogućnosti da dođemo u Bosnu i Hercegovinu u proteklih godinu i po. U okviru ove posjete obići ćemo blizu 20 objekata, utvrdimo potrebe i potom uraditi dalje što je potrebno. Osim toga, započet ćemo aktivnosti na tri-četiri nova objekta - kazao je Ersoy tokom posjete ambasadi Turske u BiH.

Nakon susreta sa ambasadorom Girginom planirao je da se tokom dana u Sarajevu sastane i sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem i drugim zvaničnicima.

- Glavni cilj posjete je informisati se o aktivnostima koje su u toku te započeti nove aktivnosti. Posjetit ćemo i nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini. Tokom posjete ćemo započeti nove projekte, a također ćemo se informisati u kojoj fazi se nalaze objekti na kojima se još radi, kako bi što prije bili završeni i pružali usluge. Bosna i Hercegovina je naša prijateljska i bratska zemlja, te stoga želimo započete objekte završiti što prije i onda započeti naše nove projekte - rekao je Ersoy.

Ersoy će narednih dana posjetiti nekoliko gradova u BiH, uključujući Banju Luku, Fojnicu, Travnik, Sanski Most, Nevesinje i Mostar. Tokom posjete Banjoj Luci sastat će se i sa muftijom banjalučkim Nusretom efendijom Abdibegovićem.

Planirano je da tokom posjete ovim bh. gradovima obiđe tamošnje vjerske i druge historijski značajne objekte, kao što su džamije, medresa i sahat kula, u čiju restauraciju je uključena Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.