open-navfaktor-logo
search
Dugogodišnji partneri
Direktor Europe Group Sarajevo: Naši hoteli su svake godine za vrijeme SFF-a puni
Generalni direktor Europe Group Sarajevo Rasim Bajrović kazao je Feni da su njihovi hoteli dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala (SFF), te da već petnaestak godina rade zajedno.
19.08.2021. u 15:13
get url
text

- Naši smještajni kapaciteti za vrijeme SFF-a svake godine su puni. Jako smo zadovoljni ovom manifestacijom, zato što grad drugačije živi, diše. Prezadovoljni smo i sretni da imamo Mirsada Purivatru i SFF - naveo je Bajrović, te dodao da bi bilo dobro da ovakvih događaja ima što više.

Prema njegovim riječima, grad je pun, ekonomija je u procvatu.

- Za vrijeme trajanja SFF-a najviše naših gostiju je iz regiona. Imamo puno gostiju i iz evropskih zemalja, ali pretežno su gosti iz regiona. Imamo dosta gostiju i iz Amerike. To je za vrijeme SFF-a, međutim, tokom ljetne sezone najviše gostiju imamo iz arapskih zemlja - kazao je Bajrović.

Dodao je da imaju dosta dobru popunjenost tokom juna, jula i augusta.

Podsjetio je da su turizam i hotelijerstvo u BiH u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa doživjeli milionske gubitke.

- Ugostiteljski objekti i hoteli u BiH i u regionu su bili prazni i gubici su sigurno veliki, milionski. Ljetni period 2021. godine je nešto drugo, imamo uspon. Ako kompariramo ljeto 2021. godine i 2019., koja je bila najbolja godina, možemo reći da nam je popunjenost u ljetnoj sezoni - juni, juli i august, negdje na nivou od 70 posto u odnosu na 2019. godinu - zaključio je Bajrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.