open-navfaktor-logo
search
Brza reakcija
Direktor Ajdinović: Suspendovan uhapšeni federalni sanitarni inspektor
Povodom hapšenja federalnog sanitarnog inspektora na Graničnom prijelazu Orašje, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove oglasio se saopćenjem za javnost.
22.03.2020. u 13:50
get url
text

- Užasnut sam ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Federalne uprave za inspekcijske poslove i našim naporima koje poduzimamo kako bismo se svojim danonoćnim djelovanjem i zalaganjem svakog inspektora na granici oduprijeli opasnosti širenja pandemije koronavirusa i doprinijeli zaštiti zdravlja i života građana Bosne i Hercegovine. Ovakav užasan postupak pojedinca u ovim teškim vremenima kada Federalna uprava za inspekcijske poslove sa ionako iscrpljenim kadrovskim kapacitetima daje zadnji atom snage u najtežim poslovima koje trenutno obavljamo, za svaku je i najtežu osudu i mora biti najoštrije sankcionisan - naveo je Ajdinović.

Dodao je da je uhapšeni sanitarni inspektor sa jučerašnjim danom, odnosno odmah po hapšenju suspendovan, te će biti pokrenut zakonom predviđen postupak.

- Želim se zahvaliti Federalnoj upravi policije i kolegama koji su sudjelovali u ovim operativnim aktivnostima kako bi se ovo lice  blagovremeno udaljilo s dužnosti i suočilo s posljedicama svojih sramotnih i nečasnih djela - istaknuo je Ajdinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.