open-navfaktor-logo
search
Demant advokata
Diploma Alme Kapo nije sumnjiva, završila je Poslovni i pravni fakultet Univerziteta "Union-Nikola Tesla" u Beogradu
Nakon što je portal Faktor 29. septembra objavio tekst pod naslovom "Istekle registracije: Deset vozila Doma zdravlja KS mjesec dana parkirano u krugu kasarne u Semizovcu", na email redakcije stigao je zahtjev za ispravku Elmira Jahića, advokata Alme Kapo, pravnice u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a koju uposlenici ove zdravstvene ustanove spominju u razgovoru s novinarom.
10.10.2022. u 14:25
get url
text

Zahtjev za ispravku prenosimo u cijelosti:

- Izražavanja iznesenog u sredstvima javnog informisanja na portalu Faktor.ba od 29.9. 2022, autor A. S. pod naslovom "Istekle registracije: Deset vozila Doma zdravlja KS mjesec dana parkirano u krugu kasarne u Semizovcu", a ispod tekst: "Za cjelokupnu situaciju oko osiguranja i registracije vozila uposlenici smatraju odgovornim generalnog direktora Baltića, glavnog tehničara Ademira Spahića i pravnicu Almu Kapo iz Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova, koja je kako nam rekoše, "predstavljena kao veliki ekspert, a otkriveno je kako ima sumnjivu diplomu o završenom pravnom fakultetu", u kojem su objavljene klevetničke riječi "predstavljena kao veliki ekspert, a otkriveno je kako ima sumnjivu diplomu o završenom pravnom fakultetu".

VEZANI TEKST - Istekle registracije: Deset vozila Doma zdravlja KS mjesec dana parkirano u krugu kasarne u Semizovcu

Prednje navedenim klevetničkim tekstom / riječima, nanesena je šteta ugledu oštećene.

Naime, Alma Kapo diplomirala je na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta "Union-Nikola Tesla" u Beogradu, Republika Srbija gdje je istoj izdata diploma broj:756-593/17-06 stečena 27.1. 2017., temeljem koje je stekla zvanje diplomirani pravnik.

Rješenjem Univerziteta u Sarajevu broj:0101-1030-1/7 od 22.2. 2017. Almi Kapo je priznata visokoškolska kvalifikacija "diplomirani pravnik", diploma broj: 756-593/17-06 stečena 27.1. 2017. na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta "Union-Nikola Tesla" u Beogradu, Republika Srbija, u svrhu zapošljavanja u Bosni i Hercegovini.

Dana 4.6. 2020. godine, Alma Kapo je završila drugi ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu-Fakultet za upravu-pridružena članica, odsjek Uprava, smjer Javne nabavke u upravi, temeljem čega je ista stekla akademsku titulu i naučno zvanje – magistar uprave-javne nabavke u upravi, diploma broj: 133 izdata 19.decembra 2020. godine – stoji u zahtjevu za ispravku.

{$galerijaFotografija}

 

alma kapo diploma
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.