Radovi na autoputu A-1 izvode se danas na dionici Kakanj - Zenica jug na lokalitetu Tičići, gdje se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku, objavili su u četvrtak ujutro iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova, preticajnom trakom saobraća se i na dionici A-1 Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine, dok se na dionici A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever, saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra. Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. novembar i Grab, večeras od 20 sati do petka do šest sati biće zatvorena dionica autoputa A-1 Tarčin – Lepenica, navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 0.30 do 4.30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo – Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ, M-17 Doljani - Metković i M-5 Jezero - Jajce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.