open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Dio Alipašine ulice priključuje se kružnom toku u naselju Šip
Na Šipu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH, počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela ulice Alipašina - I faza.
05.10.2020. u 16:27
get url
text
Kružni tok Šip

U prisustvu načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, ugovor o izvođenju radova ranije su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnik izvođača, konzorcija u sastavu PBP d.o.o. Konjic i Demus d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 668.782,98 maraka, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana. Izgradnju će finansirati JP Ceste FBiH, a Općina Centar je ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije.

Načelnik Ajnadžić je istakao značaj realizacije ovog projekta za lokalnu zajednicu, a nakon višegodišnjih inicijativa stanovnika, ne samo naselja Šip, nego i šire. 

- Realizacija ovog projekta će, siguran sam, riješiti dugogodišnje probleme saobraćajnih gužvi na ulazu u glavni grad. Jedan od najvećih problema stanovnika ovog naselja su velike saobraćajne gužve posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa. Izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina neće uticati na odvijanje saobraćaja - kazao je Ajnadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.