Dino Hotić, prvotimac Maribora, jučer je dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog, a sinoć se pridružio našim reprezentativcima u Trening-centru N/FSBiH u Zenici.

- Pratio sam utakmice reprezentacije i prije. Naravno, poznajem sve igrače, neke i lično kao Pirića sa kojim nastupam u Mariboru - kaže Hotić na početku razgovora za zvaničnu stranicu N/FSBiH dodavši:

- Jako sam sretan što sam sad i ja dio ove reprezentacije i što sam dobio poziv selektora.

Odmah nakon dozvole FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva, uslijedio je i poziv za selekciju BiH, da li je to bilo iznenađenje ili je ipak to očekivao?

- Priznajem da me poziv iznenadio. Prvo su mi čestitali što sam dobio "zeleno svjetlo" za nastup za selekciju BiH, a nedugo zatim uslijedio je i poziv i morao sam hitno da krenem na okupljanje. Nisam čak ni bio u Mariboru, ali sam se brzo organizovao i uspio da dođem, tako da već danas mogu trenirati - kaže Hotić.

Otkrio je ko je bio više ponosan - on ili njegovi roditelji. 

- Čast je nositi dres reprezntacije. Moji roditelji su iz Bosne i Hercegovine i bili su jako ponosni kad su čuli da sam pozvan, isto kao i ja. To je ne samo stepenica više u mojoj karijeri, već i prilika da se dokažem i osjetim šta to znači igrati ovdje pred bh. publikom za koju znam od ranije da je veoma posvećena reprezentaciji - smatra veznjak Maribora, koji je odgovorio i na pitanje očekuje li i prvi nastup već u subotu protiv Finske:

- Ne očekujem baš da ću odmah i nastupiti jer sve se desilo nekako na brzinu, ali sigurno da to priželjkujem, kao i svaki igrač. Ja ću se potruditi da na treninzima pokažem šta znam, a selektor će odlučiti da li ću igrati.