open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamu bod na teškom gostovanju kod Shakhtara, "minimalac" Atletico Madrida
Četvrti bod u ovoj sezoni Lige prvaka fudbaleri zagrebačkog Dinama osvojili su na gostovanju u Harkovu kod Shakhtara, dok je Atletico s 1:0 savladao Bayer
22.10.2019. u 20:47
get url
text

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras su na teškom gostovanju kod Shakhtara odigrali 2:2, iako su do 75. minute susreta imali prednost od 2:1.

Domaći su poveli u 16. minuti preko Evgena Konoplyanke, koji je iskoristio dobro dodavanje Marlosa, ali i slabu reakciju gostujuće odbrane, te pogodio za 1:0.

Prvaci Hrvatske uzvratili su u 22. minuti preko Marija Gavranovića, no odbrana Shakhtara dobro je reagovala i izblokirala udarac napadača Dinama. Nepunih deset minuta nakon vodećeg gola domaće ekipe, gosti su stigli do izjednačenja. Centaršut Mislava Oršića na vrhu protivničkog peterca pronašao Danija Olma, koji je bez problema pogodio mrežu iskusnog Andrija Pyatova za 1:1.

Većih uzbuđenja do kraja prvog dijela nije bilo, pa se na pauzu otišlo s rezultatom iz 25. minute susreta.

Poslije pet minuta igre u nastavku Modri su imali dvije prilike u nepunih 60 sekundi. Prvo je Oršić, poslije solo akcije, šutirao pored gola, a zatim je Pyatov odbranio odličan pokušaj Olma.

Ono što je napravio dobro u 50. minuti, iskusni čuvar mreže ukrajinskog prvaka pokvario je osam minuta kasnije, kada je totalno bespotrebno pred svojim golom srušio Marija Gavranovića. Osim što je ovim potezom gostima poklonio penal, iskusni čuvar mreže povrijedio je protivničkog napadača kojeg je zamijenio Bruno Petković. Glupost Pyatova kaznio je Oršić četvrtim golom u Ligi prvaka ove sezone za totalni preokret sastava Nenada Bjelice.

Trener Dinama ubrzo je bio promoran ponovo mijenjati zbog povrede. U 66. minuti umjesto Arijana Ademija priliku je dobio bh. reprezentativac Amer Gojak.

Nešto bolju igru u posljednjih 20ak minuta utakmice domaći su krunisali u 75. minuti kada je Alan Patrick sjajnim pasom uposlio Doda, koji je prvim dodirom prevario Dominika Livakovića, a zatim pogodio za drugo izjednačenje na ovom susretu.

Minut prije kraja Dinamo je mogao do punog plijena, no Olmo je poslije odlične kontre gostiju mladi Španac je pogodio stativu, pa se susret okončao s 2:2

Golove s utakmice Shakhtar - Dinamo pogledajte OVDJE.

U susretu grupe D, koji je počeou isto vrijeme kada i meč u Harkovu, Atletico Madrid je s 1:0 savladao Bayer Leverkusen. pobjednika je odlučio gol Alvara Morate iz 78. minute.

Gol s utakmice Atletico Madrid - Bayer Leverkusen pogledajte OVDJE.

Liga prvaka, 3. kolo:
Shakhtar - Dinamo 2:2
Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.