open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Dinamo predvođen Bosancima želi napraviti korak ka "evropskom proljeću"
Grupa faza Evropske lige stigla je do polovine, a večeras su na rasporedu svi mečevi trećeg kola drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja
25.10.2018. u 09:09
get url
text

I večeras će ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini s posebnim zanimanjem pratiti nastupe timova u Evropskoj ligi čije dresove nose fudbaleri iz naše domovine, a jedan od njih je svakako zagrebački Dinamo.

Modri poslije dva odigrana kola imaju maksimalnih šest bodova zahvaljujući pobjedama nad Fenerbahčeom i Anderlechtom. Jedan od najvažniji igrača kluba sa Maksimira ove jeseni je Izet Hajrović, fudbaler koji je u osam ovosezonskih nastupa u Evropi postigao šest golova i upisao tri asistencije. Naravno, ne treba ni zaboraviti sjajnog Amera Gojaka, koji se, nastavili pružati sjajne partije zajedno s Hajrovićem, može nadati pozivu selektora Zmajeva Roberta Prosinečkog.

Dinamo večeras od 18.55 sati gostuje kod Spartaka iz Trnave, tima koji je iz kvalifikacija za Ligu prvaka ove sezone izbacio Zrinjski. Osvoje li Modri nova tri boda, bit će blizu toliko priželjkivanom "evropskom proljeću".

U drugom susretu grupe D Anderlecht će na gostovati kod Fenera, ali u sastavu belgijskog tima zbog suspenzije neće biti Ognjena Vranješa, koji je u prošlom kolu Evropske lige zaradio crveni karton.

Za razliku od Vranješa, nastup Seada Kolašinca na gostovanju Arsenala kod Sportinga pod znakom je pitanja. Unai Emery će sačekati odluku medicinskog tima Topnika, koji bi se danas trebao očitovati o stanju povrede Zmaja, a riječ je o zadnjoj loži desne noge.

Baš kao i Dinamo, tako i austrijski prvak Salzburg, poslije dva odigrana kola u grupi B ima maksimalnih šest bodova. Smail Prevljak i Darko Todorović danas će u "Mocartovom gradu" ugostiti ekipu Rosenborga, tima za koji nastupa još jedan mladi bh. fudbaler, Besim Šerbečić.

Armin Hodžić i Anel Hadžić prve bodove u grupi L tražiti će na gostovanju kod PAOK-a, dok će Senad Lulić u 289. nastupu za Lazio gostovati kod Olympique Marseillea.

Cimirotov Standard će biti domaćin ruskom Krasnodaru, a Astana, čiji dres nosi Marin Aničić, će igrati u gostima kod Jabloneca.

Parovi 3. kola Evropske lige:
Milan - Betis (18:55 sati)
AEK Larnaca - Ludogorets (18:55)
Anderlecht - Fenerbahce (18:55)
Dudelange - Olympiakos (18:55)
Kopenhagen - Slavia Prag (18:55)
Qarabag - Vorskla (18:55)
RB Leipzig - Celtic (18:55)
Salzburg - Rosenborg (18:55)
Sporting - Arsenal (18:55)
Trnava - Dinamo Zagreb (18:55)
Zenit Petersburg - Bordeaux (18:55)
Zurich - Bayer Leverkusen (18:55)
Bešiktaš - Genk (18:55)
Chelsea - BATE (21)
Eintracht Frankfurt - Apollon (21)
Jablonec -Astana (21)
Marseille - Lazio (21)
PAOK - MOL Vidi (21)
Rangers - Spartak (21)
Rennes - Dynamo Kiev (21)
Sarpsborg 08 - Malmo FF (21)
Sevilla - Akhisar Belediye (21)
Standar Liege - Krasnodar (21)
Villarreal - Rapid (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.