open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamo otputovao u Milan: Hoće li Gojak konkurisati za meč sa Atalantom?
Dva kola prije kraja grupne faze hrvatski prvak još ima velike šanse da osigura "evropsko proljeće" drugu godinu zaredom
25.11.2019. u 11:04
get url
text

Fudbaleri zagrebačkog Dinama otputovali su za Italiju, tačnije za Milano, gdje ih sutra očekuje susret petog kola Lige prvaka protiv Atalante.

Dva kola prije kraja grupne faze hrvatski prvak i dalje ima velike šanse da drugu godinu zaredom osigura "evropsko proljeće".

Dinamo je proteklog vikenda u velikom hrvatskom derbiju odigrao 1:1 sa Hajdukom, a u sastavu Modrih nije bilo Amera Gojaka. Veznjak kluba sa Maksimira zbog povrede propustio je i posljednju akciju naše reprezentacije u kvalifikacijama, no Nenad Bjelica odlučio ga je povesti put Milana.

- Velika je privilegija igrati Ligu prvaka sa šansama da se prezimi i u Ligi prvaka ili u Evropskoj ligi. Dinamo je godinama bio ekipa koja je dosta neslavno prolazila u Ligi prvaka, a mi smo sada u situaciji da imamo šanse za prolaz, i to bez obzira kako odigramo na San Siru - rekao je Bjelica i otklonio strahove da bi Bruno Petković mogao propustiti susret zbog povrede:

- Petković je dobio udarac u koljeno, ali mislim da će biti spreman.

U tim Dinama vraća se kapiten Arijan Ademi, koji je zbog povrede propustio derbi sa Hajdukom, dok Bjelica neće moći računati na Nikolu Mora zbog crvenog kartona protiv Shakhtara.

O tome da li će Gojak konkurisati za utakmicu, Bjelica nije govorio, no možda će nešto detaljniji biti na večerašnjoj zvaničnoj press konferenciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.