open-navfaktor-logo
search
Elitno takmičenje
Dinamo ostao bez grupne faze Lige prvaka, Radeljić sa Sheriffom slavi historijski uspjeh
Fudbaleri zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu ovosezonskog izdanja Lige prvaka.
25.08.2021. u 23:30
get url
text

Modri nisu uspjeli anulirati poraz od Sheriffa, koji je u prvom meč slavio s 3:0. Da stvar bude gora prvaci Hrvatske ni u revanšu nisu uspjeli načeti mrežu Moldavaca, koji su rastužili fudbalski region. Prvo su eliminisali Crvenu zvezdu, a sada i Dinamo.

Dvojica bh. fudbalera u redovima Dinama, Amer Gojak i Luka Menalo, priliku su dobili u 84. minuti, no rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Ostalo je 0:0, pa je bivši fudbaler Širokog Brijega i nekadašnji mladi reprezentatvac BiH Stjepan Radeljić mogao slaviti plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Austrijski RB Salzburg potvrdio je da je stasao u ozbiljan klub koji iz sezone u sezonu želi igrati među evropskom elitom. Večeras su svoje mjesto među najboljim klubovima Starog kontinenta "čekirali" pobjedom 2:1 u gostima kod danskog Brondbyja. Austrijanci su slavili s ukupnih 4:2.

U najelitnijem evropskom klupskom takmičenju neće biti francuskog Monaca. Naime, tim iz Kneževine je nakon u Kharkivu uspio golovima Ben Yeddera u 18. i 39. minuti anulirati povesti s ukupnih 2:1, da bi Marlos pogotkom u 74. minuti viceprvaku Ukrajine donio produžetke, u kojima su domaćini slavili zahvaljujući autogolu Aguilara iz 114. minute.

Žrijebanje grupa Lige prvaka na programu je sutra, a žrijeb će biti održan u Istanbulu s početkom u 18 sati.

U žrijebu će se naći Chelsea, Manchester United, Liverpool, Manchester City (Engleska), Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Wolfsburg (Njemačka), Atletico Madrid, Villarreal, Real Madrid, Barcelona, Sevilla (Španija), Inter, Atalanta, Juventus, Milan (Italija), Lille, Paris Saint-Germain (Francuska), Sporting, Porto, Benfica (Portugal), Ajax (Nizozemska), Zenit (Rusija), Club Brugge (Belgija), Young Boys (Švicarska), Malmo (Švedska), Bešiktaš (Turska), Dynamo Kiev, Shakhtar (Ukrajina), RB Salzburg (Austrija) i Sheriff Tiraspol (Moldavija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.