open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamo osigurao lijepu prednost za revanš, remi Crvene zvezde u Bernu
Povoljan rezultat izborila je i Crvena zvezda na gostovanju kod Young Boysa, gdje je odigrala 2:2
21.08.2019. u 22:53
get url
text

Za razliku od tri jučerašnja meča, večerašnje utakmice Lige prvaka ponudile su nam mnogo više golova, a viđeno ih je čak deset.

Fudbaleri zagrebačkog Dinama s 2:0 savladali su norveškog prvaka, ekipu Rosenborga. Već u osmoj minuti Bruno Petković je bio siguran izvođač najstrožije kazne, koju je upravo on i izborio. Tačno 20 minuta kasnije ponovo se slavilo u Maksimiru, a predsnost Modrih udvostručio je Mislav Oršić, pa je ekipaNenada Bjelice s uverljivom prednošću otišla na poluvrijeme.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak priliku je dobio od 64. minute kada je zamijenio Izeta Hajrovića, a bilo je jasno da Bjelica uvođenjem Zmaja želi ojačati vezni red svog tima i tako zatvoriti sve prilaze svom golu. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa će Dinamo na revanš u Norvešku "ponijeti" dva gola prednosti.

Pobjeda Modrih možda je mogla biti i uvjerljivija, no VAR nije uopće tretirao situaciju iz 40. minute kada je u kaznenom prostoru gostiju lopta u ruku pogodila Torea Reginiussena.

Povoljan rezultat izborila je i Crvena zvezda na gostovanju kod Young Boysa, gdje je odigrala 2:2. Prvaci Švicarske poveli su golom Rogera Assale u sedmoj minuti, da bi Miloš Degenek 11 minuta kasnije pogodio nakon kornera za izjednačenje.

U prvoj minuti nastavka novajlija u timu Zvezde Mateo Ezequiel Garcia pogodio za totalni preokret na meču kojeg je uživo pratio bosanskohercegovački stručnjak i selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Vladimir Petković.

Young Boysi su zahvaljujući VAR-u izbjegli poraz, a dosuđeni penal u konačnih 2:2 u 76. minuti pretvorio je Guillaume Hoarau, koji je ušao samo tri minute ranije.

U posljednjem susretu večeras Olympiacos je s uvjerljivih 4:0 pred domaćom publikom savladao Krasnodar, i tako skoro pa rezervisao mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka za ovu sezonu.

Liga prvaka, play-off:
Young Boys - Crvena zvezda 2:2
Dinamo - Rosenborg 2:0
Olympiacos - Krasnodar 4:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.