open-navfaktor-logo
search
Odbio Zmajeve
Dinamo dovodi "Mamićevog igrača": Bećir Omeragić na Maksimiru?
Bećir Omeragić, 21-godišnji stoper, nesuđeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine (izabrao Švicarsku), uskoro bi mogao obući dres Dinama.
20.01.2023. u 09:57
get url
text

Defanzivac kojeg je jučer spominjao Zdravko Mamić i objašnjavao kako bi trebao stići na Maksimir, prema pisanju medija u Hrvatskoj, mogao bi doći u redove tamošnjeg prvaka.

Kako pišu Sportske novosti, Uprava Modrih bi trebala dovesti Omeragića, kojem na ljeto istječe ugovor s Zürichom, ali za dvostruko manje novca nego što je izašlo u javnost u posljednjoj aferi oko kluba iz Maksimira.

Tada se pričalo da je švicarskom prvaku trebalo pripasti 1,4 miliona KM obeštećenja i 10 posto od budućeg transfera, a posrednička naknada menadžerima trebala je biti čak 3,2 miliona KM uz 15 posto od buduće odštete. Godišnja bruto plaća igraču bila bi 1,3 miliona KM s ugovorom na šest godina.

Međutim, SN navode kako bi Dinamo trebao kupiti Omeragića za ukupno dvostruko manje novca, dakle oko 2,3 miliona KM, a jedina je dvojba hoće li u plavu svlačionicu odmah ili tek na ljeto.

Omeragić je visok 187 cm, a bio je i na meti slavnog Milana.

Duško Bajević, bivši selektor Zmajeva, dao je zeleno svjetlo da predsatvnici FSBiH ispregovaraju da zaigra za naš tim, ali je on na kraju izabrao Švicarsku, za čiju A reprezentaciju već ima četiri nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.