open-navfaktor-logo
search
Ljepša strana sporta
Diletta Leotta, Elmira Sadrija, Zerina Patković... Ljepotice koje vole TV kamere i fudbalere
Da ljepota i seksepil nisu u vezi samo s modnom pistom potvrđuju brojne atraktivne predstavnice drugih profesija.  
25.01.2021. u 06:59
get url
text

Veliki broj lijepih lica tako imamo priliku gledati i u sportskom novinarstvu i kod nas i širom svijeta. Ove djevojke privlače pažnju na zelenim i ostalim sportskim terenima, ali i na malim ekranima dok izvještavaju o najaktuelnijim sportskim dešavanjima, a o njima se također dosta priča i piše.

Zeničanka Zerina Patković, nekadašnje lice Arene Sport, javnost u BiH je imala priliku gledati u emisiji posvećenoj fudbalu i izvještavanju o Premijer ligi BiH, gdje je došla kao pravo osvježenje. Ova 27-godišnjakinja brzo je gledaocima zapala za oko atraktivnim izgledom, te je dobila nadimak bosanska Diletta Leotta.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zerina Patkovic (@zerinapatkovic)

Prvi profesionalni novinarski angažman je imala na jednoj tuzlanskoj TV stanici, a prije odlaska na Arenu bila je dio tima televizije "O kanal", na kojoj je uređivala i vodila emisiju "Puls dana".

Zerina je i influenserica i jako je popularna na Instagramu, gdje je trenutno prati više od 14 hiljada pratilaca, a taj broj raste iz dana u dan. O njoj su pisali i brojni regionalni mediji. Na Areni Sport nije angažirana od oktobra prošle godine jer se, kako je pojasnila, nije mogla dogovoriti oko uvjeta rada. No, sigurno je da ćemo lijepu Zerinu ubrzo opet gledati na malim ekranima.

I naši istočni i zapadni susjedi mogu se pohvaliti lijepim sportskim novinarkama. Tatjana Šajković, voditeljica na klupskoj televiziji, veliki je adut FK Crvena Zvezda, koja zaluđuje fudbalske fanove širom Srbije.

Njena koleginica Mirta Šurjak, sportska novinarka Hrvatske radiotelevizije i voditeljica Hajdukovog multimedijalnog projekta Hajduk Digital Live, u vrlo kratkom vremenu postala je popularna i sada je praktično sinonim za Hajduk iz Splita.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mirta Šurjak (@mirta.surjak1)

 

Albanska ljepotica Leila Kraja prošle godine je dospjela u žižu interesovanja medija i javnosti, a svojim izgledom napravila je pravu pometnju na utakmici Tirana - Crvena zvezda u Albaniji. Jednaku pometnju Leila izaziva i objavama provokativnih fotografija na Instagramu, koje odmah rezultiraju medijskim napisima.

Elmira Sadrija: Često mijenja boju kose

Elmira Sadrija važi za najzgodniju kosovsku novinarku, a, kako pišu neki mediji, glavni adut su joj velike grudi. Sadrija radi za tamošnji televizijski kanal Super Sport.

Također je aktivna na društvenim mrežama, a na Instagramu je prati blizu 30.000 korisnika, koje redovno obraduje provokativnim fotografijama. Često mijenja boju kose, a preplanulu put održava redovnim odlaskom u solarij.

 
 
 
 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mirta Šurjak (@mirta.surjak1)

 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Elmira Sadrija (@elmirasadrija)

Kada je u pitanju ljepota, mišljenje većine je da italijanska voditeljica i reporterka Diletta Leotta sjedi na tronu među svim sportskim novinarkama. Ova zvijezda italijanskog DAZN-a, koja je ranije vodila emisiju o Serie B na Sky Sportsu, do prije koju godinu bila je slabo poznata i u Italiji, a danas na Instagramu ima 7,3 miliona fanova.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Diletta Leotta (@dilettaleotta)

Najpoznatija je sportska TV voditeljica na svijetu, a njen ljubavni život redovno puni stupce svjetskih medija. Jedno vrijeme su je povezivali i sa Zlatanom Ibrahimovićem. Prema posljednjim pisanjima, navodno je u vezi s Can Yamanom, turskim glumcem i modelom, trenutno "najpoželjnijim" muškarcem na svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.