open-navfaktor-logo
search
Dinamo u Tuzli
Dilaveru drago zbog dolaska u BiH: Posjetili Hadžijin mezar i položili cvijeće na Kapiji
Potencijalni bh. reprezentativac Emir Dilaver pohvalio se da od ranije poznaje Tuzlu i okolinu
11.10.2019. u 12:14
get url
text

Zagrebački Dinamo danas će od 17.30 sati na Tušnju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slobode. Hrvatski prvak stigao je na obilježavanja stotog rođendana tuzlanskog kluba.

Trener Dinama Nenad Bjelica se zahvalio na pozivu na proslavu stogodišnjice tuzlanske Slobode.

- Jako nam je drago da smo tu. Osjećamo gostoprimstvo u svakom trenutku i na svakom mjestu. Nadam se da će na stadionu biti jako puno ljudi i da ćemo svi skupa proslaviti ovih sto godina na najljepši način - rekao je trener Dinama.

On je dodao da su Modri doveli u grad soli sve što su imali u ovom trenutku na raspolaganju, jer veliki broj igrača ima reprezentativne obaveze.

Potencijalni bh. reprezentativac Emir Dilaver pohvalio se da od ranije poznaje Tuzlu i okolinu. Naime, njegova supruga Emina je iz Kozluka.

- Uvijek mi je drago kada se vratim u BiH. I ovako kroz poslovne situacije. Lijepo se osjećam, kao kod kuće. Uživamo zajedno, da odigramo danas lijepu utakmicu - poručio je Dilaver.

Delegacija Dinama posjetu Tuzli iskoristila je i da posjeti mezar Ismeta Hadžića - Hadžije, nekadašnjeg igrača tuzlanskog i zagrebačkog kluba, koji je preminuo u julu 2015. godine.

Ismet Hadžić ponikao je na Tušnju a crveno - crni dres nosio je od u periodu od 1972. do 1979. godine upisavši 350 nastupa. Nakon toga prešao je na Maksimir u Dinamo gdje je igrao šest sezona i postao legenda Modrih. Bio je član jedne od najboljih ekipa Dinama svih vremena koja se 1982. godine okitila titulom prvaka bivše Jugoslavije.

Ostat će zapamćen kao jedan od najvećih igrača Slobode, ali i popularnih Modrih iz Zagreba.

Pored toga, delegaciji gostiju uz Zagreba položila je cvijeće na tuzlanskoj Kapiji, mjestu na kojem je 25. maja 1995.  od četničke granate ubijena 71 mlada osoba, a ranjeno 150.

Posjetimo, Dinamo je jučer gostovao u Žepču gdje je, također, uveličao stogodišnjicu tamošnjeg kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.