open-navfaktor-logo
search
"Doživjeli neprijatnost"
Diktatura "Trojke": Stevanović traži kažnjavanje službenice jer se usudila govoriti, stižu joj i poruke na Viber
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća (GV) Sarajeva dopredsjedavajući GV Dragan Stevanović predložio je gradonačelnici Benjamini Karić da pokrene disciplinski postupak protiv sekretara Gradske uprave Maje Hadžihalilović zbog njenih nedavnih istupa u medijima.
28.05.2021. u 08:13
get url
text

Hadžihalilović je kazala da je dolaskom nove gradonačelnice premještena u radni prostor koji ne odgovora njenoj djelatnošću, a kako tvrdi, sve zbog sukoba i tužbi prema predsjedniku Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću. 

VEZANI TEKST - Konaković se preko Karić sveti uposlenici Gradske uprave Sarajeva koja je protiv njega dobila tužbu?

- Tokom posjete delegacije Grada Sarajeva u Podgorici neprijatno sam bio iznenađen istupom državne službenice u Gradskoj upravi, a koji se odnosi na predsjedavajućeg rukovodstva GV i gradonačelnika. U tom smislu smatram da je Maja Hadžihalilović prekršila zakon o državnoj službi. Ovim putem pitam gradonačelnicu da li je upoznata i da li je pokrenula disciplinski postupak, što je dužna po zakonu uraditi - kazao je Dragan Stevanović u svom izlaganju.

Stevanović je također nabrojao članove Pravilnika dužnosti i prava državnog službenika prema kojima, kako on tvrdi, postoji osnova da se pokrene disciplinski postupak protiv Hadžihalilović.

Hadžihalilović pak tvrdi da ni prema jednom članu i aktu ne postoji osnov da se protiv nje pokrene disciplinski postupak. 

Osim pritiska sa kojim se kako kaže susreće, također je istakla da dobija poruke i prijetnje od penzionisanog glavnog inspektora Gradske službe Džemala Krupalije, bliskog Elmedinu Konakoviću. 

Prema njenim riječima, Krupalija se okomio na Hadžihalilović jer njegova kćerka, koja je studentica, nije dobila stipendiju od Grada Sarajeva, zbog toga što Grad stipendira isključivo srednjoškolce, pa samim tim kćerka Krupalije nije ispunjavala uvjete za stipendiju. 

VEZANI TEKST - Karić: Konaković ne vrši pritisak na mene, želim osigurati kvalitetniji rad Gradske uprave

Istakla je i to da je gradonačelnica kontinuirano ignorira, uprkos tome što je Hadžihalilović zatražila nekoliko puta sastanak.

Pokušali smo zatražiti komentar gradonačelnice Benjaminu Karić i dopredsjedavajućeg GV Dragana Stevanovića, međutim oni nisu odgovorali na naše pozive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.