open-navfaktor-logo
search
Tata iz pakla
Dijete umrlo u pregrijanom automobilu jer otac nije dao da policija razbije prozor: "To previše košta..."
Dijete u Las Vegasu umrla je nakon što je bila zatočena u zaključanom automobilu. Visoke temperature u ovom gradu zagrijale su automobil do neizdrživog nivoa za dijete, pa je policija htjela razbiti prozor kako bi ga oslobodili.
08.10.2020. u 18:08
get url
text

Pitali su vlasnika, njenog oca Sidneyja Deala, no on im je zabranio da ga razbiju, prenosi Mirror.

Rekao je kako to previše košta, a on nema taj novac, kao što nema ni novca za popravak brave ako je odluče razbiti.

Ipak, ubrzo su policijski službenici neovisno o njemu odlučili razbiti staklo, a djevojčica je bila onesviještena. Ubrzo je umrla.

Deal je navodno policajcima rekao kako je klima upaljena i kako je dijete u redu, a oni tvrde da je bilo zatočeno na visokoj temperaturi duže od sat. Rekao je kako je njegova kćerka šetala po sjedištima automobila, a kad je legla mislio je da je zaspala.

Prema njima, on je rekao policajcima kako je slučajno zaključao svoje ključeve u automobilu, a da je dijete unutra.

Potom su se oni, kad su vidjeli dijete, ponudili razbiti prozor, no on je to odbio te je posudio telefon od jednog policajca kako bi nazvao brata.

Brat je došao veoma brzo i odmah omotao svoju košulju oko šake kako bi razbio prozor, no Deal ga je spriječio i rekao mu da nazovu vlastitu majku kako bi ona nazvala osiguranje koje bi poslalo bravara.

Posvađao se i sa osiguravajućom kućom jer su mu htjeli naplatiti otvaranje automobila po prevelikoj cijeni.

Policija je na kraju intervenirala - ali prekasno, a lako moguće da je kasno bilo već neko vrijeme s obzirom na to da je djevojčica više od sat bila u uzavrelom automobilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.