open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Dijamant ne gubi sjaj: Stigla još jedna potvrda Džekinih kvaliteta
Zmajevi su se plasirali u elitnu diziviju novoformiranog takmičenja UEFA, gdje će igrati s još 11 najboljih selekcija Starog kontinenta igrati u drugom izdanju Lige nacija
19.11.2018. u 15:27
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remijem bez golova na gostovanju kod Austrije proteklog četvrtka osigurala je prvo mjesto u grupi 3 B divizije Lige nacija.

Zmajevi su se tako plasirali u elitnu diziviju novoformiranog takmičenja UEFA, gdje će igrati s još 11 najboljih selekcija Starog kontinenta igrati u drugom izdanju Lige nacija.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u narednoj sezoni Lige nacija bit će jedina reprezentacija iz našeg regiona koja će nastupati u A diziviji. Ne osporavajući zasluge ostalih reprezentativaca naše zemlje, Edin Džeko je kao istinski i pravi kapiten najbolje bh. fudbalere predvodio do još jednog velikog uspjeha.

U četiri nastupa u Ligi nacija Dijamant je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, i s pravo se, prema ocjena portala Whoscored.com, našao među tri najbolje ocjenjena fudbalera u B diviziji Lige nacija. Ispred Džeke nalazi se samo Velšanin Gareth Bale, najbolji ocjenjeni igrač grupe 4 u B diviziji sa 8.40. Edin je drugi sa 7.86, a iza najboljeg bh. fudbalera slijede Šveđanin Andreas Granqvist (7.74) i ukrajinski reprezentativac Marlos (7.63).

U elitnoj diviziji od Džeke bolje su ocjenjeni samo Romelu Lukaku (8.63) i Memphis Depay (7.88), što jasno potvrđuje da naš kapiten spada u sami vrh evropskog fudbala kada je riječ o nastupima u dresu nacionalnog tima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.