open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Di Francesco "pecnuo" Dijamanta, a onda uslijedili komplimenti i pohvale
Trener Rome nije mogao da se ne osvrne na utakmicu protiv SPAL-a i iznenađujući domaći poraz
24.10.2018. u 07:52
get url
text
Edin Džeko
Edin Džeko

Sa dva gola i asistencijom za treći u trijumfu 3:0 nad moskovskim CSKA u meču trećeg kola grupne faze Lige prvaka, Edin Džeko je vratio Romu na pobjednički kolosijek.

Po ko zna koji put kapiten fudbalske reprezentacije BiH dokazao je i pokazao koliko je Vučica ovisna o njegovim dobrim partijama i golovima.

Možda ni Dijamant, ali ni ostatak fudbalera Rome, nisu briljirali u domaćem porazu od SPAL-a sa 2:0 koji je iznenadio cijelu Italiju, no utorak navečer Džeko je još jednom potvrdio da je pravi lider ekipe sa Olimpica. Upravo to je od njega i tražio da bude njegov trener Eusebio Di Francesco.

Ipak, i EDF nije mogao da se ne osvrne na utakmicu protiv SPAL-a i iznenađujući domaći poraz.

- Da je Džeko zabio protiv SPAL-a, bilo bi još bolje - "pecnuo" je Di Francesco ponovo svog najboljeg napadača za promašaje proteklog vikenda, a potom su uslijedile pohvale i komplimenti.

- Moram reći da je on izvranredan igrač, i to ne mislim samo kada je riječ o postizanju golova. On pokreće tim da igra, spušta lopte i odlično je servisira saigračima - naglasio je stručnjak na klupi Rome, te dodao:

- On je nevjerovatan profesionalac. Priprema pred utakmicu je uvijek u fokusu. Zna biti letargičan kada utakmica ne završi najbolje, ali kada je odlučan, onda je sjajan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.